Neem direct contact op

Domotica

Domotica, ook wel huisautomatisering, is een term die steeds vaker gebruikt wordt door fabrikanten van technische producten. Deze technologie is een slimme toepassing voor bijvoorbeeld:

 • Het dimmen van de verlichting
 • Of voor het aan- en uitzetten van de verwarming
 • Maar ook voor de in- en uitschakeling van het alarm

Domotica is niet alleen toepasbaar in woningen, maar ook voor kantoren en hotels. Alle aanwezige elektrische toepassingen zijn koppelbaar door het gebruik van geautomatiseerde sturing.

Een domotica systeem werkt met sensoren, actatoren en een controller. ­De sensor vangt een signaal op (bijvoorbeeld een raam dat open gaat). Dit ­signaal wordt vervolgens verzonden naar een controller, die het signaal daarna ­verstuurt naar een actator. In dit geval kan het de verwarmingsknop van de verwarming zijn. U kunt domotica vergelijken met een ‘actie-reactie’-systeem. Er gebeurt iets op positie A, wat een reactie teweeg brengt op positie B.

De voorzieningen, die met domotica samen moeten kunnen werken, zijn enorm divers. Denk hierbij aan verwarmingssystemen, airco-installaties, zonwering, verlichting en beveiligingssystemen. Maar ook huishoudelijke apparaten kunnen gekoppeld worden,  onder andere koffiezetters, koelkasten, magnetrons en ovens.

Dali

DALI (Digital Adressable Lighting Interface) is ontwikkeld als een ­internationale standaard voor het intelligent beheren van verlichting. Met dit protocol in combinatie met een goed verlichtingssysteem heeft u ­uitgebreide mogelijkheden zoals:

 • Daglicht regelingen
 • Dimmen van ­verlichting (als er geen verkeer of beweging is)
 • Slim verlichten
 • Regelen van verlichtingssterkte
 • Aanpassen van lichtkleuren (voor verschillende werkzaamheden en sferen)

DALI is een technisch intelligent systeem waarin verschillende componenten met ­elkaar communiceren. Deze communicatie is gericht op:

 • Aangename ­verlichting
 • Energiebesparing
 • Bedieningsgemak

DALI is dé oplossing voor communicatie tussen verlichtingsarmaturen en alle DALI apparatuur die erop aangesloten zijn. Dit gebeurt door middel van een twee-weg communicatie. Door deze vorm van communicatie kan er in twee richtingen informatie verzonden worden. Naast het ­sturen van een commando (aan/uit/dimmen) is er ook een terugkoppeling.

Casambi

Casambi kan overal worden toegepast. Casambi is een volledig draadloos systeem, waarin armaturen en andere apparaten rechtstreeks met elkaar communiceren. En zolang alles in het netwerk Casambi ready is werkt het. U hoeft zich geen zorgen te maken over welke modules wel en niet kunnen worden verbonden met andere modules. De configuratie wordt vervolgens  afgehandeld via de app. Dit kan zelfs op afstand worden gedaan. Casambi is gebaseerd op Bluetooth Low Energy, dat standaard wordt geleverd bij elke smartphone, tablet en smartwatch. De speciale Casambi-app, gratis beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, biedt een hele tool-kit met bedieningsmogelijkheden. U kunt armaturen afzonderlijk of in groepen schakelen en dimmen, scènes en animaties maken, timers instellen en meer. Het is zelfs mogelijk om circadiaanse lichtschema's en dynamische lichtshows te maken. Ons circadiaanse ritme, of innerlijke biologische klok, reguleert onze energie, stemming en waak- slaapritme. Onze hersenen sturen dit ritme op basis van lichtsignalen uit onze omgeving. Casambi kan worden toegepast in ieder lichtsysteem. Veel verlichtingsproducten zijn in de tussentijd al Casambiready of hebben een ingebouwde Casambi module. 

Bloomlighting en Domotica

Wij geloven in de mogelijkheden die DALI en Casambi bieden en dat de voordelen hiervan eindeloos zijn. Het hoe en waarom leggen wij het liefst uit in een persoonlijk gesprek, zodat u al uw wensen en vragen direct kunt stellen. Neem gerust telefonisch contact op via 030 691 22 05 of vul ons contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.